Panonski Utd.

ponedjeljak, 17.05.2004.

Ponjukan grafitom iz Sinja...

...koji glasi otprilike "di si sada Condicu!?" odlucih otploviti malo nizvodno u politicke vode. Inace ne volim previse politikanske rasprave osim pred izbore, a i tada vise zbog nekog natjecateljskog duha koji oboji nase stranke, pa to onda ispadne kao nekakva liga u kojoj pobjednik sastavlja vladu.

Dakle da se vratim na temu. Citam kako je u Sinju osvanuo pogrdni grafit na jednom zidu kontra Sanadera, a ispod njega odmah proziva se i Condic koji je proteklih godina u javnosti ostao poznat po organiziranju mitinga podrske nasim generalima koji su optuzeni za ratni zlocin u Haagu.

Sjetih se kako je Sinj bio najglasniji za doba koalicijske vlade u obrani generala. Stajalo se i dan i noc na ulici, prijetilo blokiranjem turisticke sezone, strajkovima, prosvjedima i tako dalje i tako dalje, i za sve je bila kriva "antihrvatska" politika Racanovog i Mesicevog kabineta.
Tih dana na teveju pojavljivao se i nas sadasnji premijer i gorljivo podrzavao Condica i ekipu i sijao tonu kritika po danasnjoj oporbi zbog suradnje sa Haagom. I eto 23. studenog dogodila se i za mnoge tolko zeljena promjena vlasti. No sa promjenom stigla su i prva iznenadjenja. Generali odjednom za dobrobit Hrvatske masovno se predaju i odlaze put Haaga i sve to uz blagoslov Sanaderove vlade. I dobro. Treba li suradjivati sa Haagom ili ne je jedna posve zasebna tema o kojoj ne bih sada duljio, ali postavlja se pitanje isto ono koje je postavio i onaj anonimni pisac u Sinju, gdje su nestali svi oni zustri zagovornici obrane generala po cijenu sankcija i izolacije, gdje su nestali svi oni koji su se kleli da ce radje jesti korijenje nego dozvoliti da se rovari po domovinskom ratu. Njih jednostavno vise nema. Oni su propali u zemlju. Odjednom su odustali od prosvjeda, prijetnji i nasilja, odjednom je i njima jasno da se Hrvatska vise ne moze braniti na drzavnoj cesti D1 niti na Splitskoj rivi. Sada i oni vide gdje smo i sto smo u Europi. I na kraju nema vise ni Thompsona. Pojavom Sanadera i on je izgubio.
I kakav zakljucak donijeti na koncu, jer postavlja se pitanje zasto su Sanaderu neke stvari dozvoljene, a Racanu nisu bile i kada ce konacno u Hrvatskoj prestati strah od povratka komunizma i Jugoslavije?

17.05.2004. u 23:15 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



  svibanj, 2004 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Slike iz djetinjstva sa tu i tamo kojom aktualnom temom

Linkovi



>> moji, a meni najdrazi...<<

Kad nebo primi boju tvojih ociju...

1999.

O Balasevicu!

1988.

O vojsci!

Stats


web counter with stats